Din kostplan er en personlig sag

Nye tanker: Årsagen til overvægt er sjældent, at man spiser for meget.
Selv tvangsfodring over længere tid vil for de fleste kun give nogle få kilofedtøgning og fører sjældent til alvorlig overvægt.

Gammel sandhed: Du skal sulte dig selv, for at det lykkes.

Nye tanker: Sult starter kun kroppens sultforsvar og fører til ukontrolleret spisning.

Gammel sandhed: Alle kalorier er ligeværdige. En fed bøf på et kilo påvirker dig præcis på samme måde som et kilo grøntsager.

Nye tanker: Den type mad, der passer for din personlige forbrænding, kan være meget vigtigere end indholdet af energi.

 

Lær at spise rigtig ud fra din stofskiftetype, og du vil opnå din idealvægt  og blive sundere og mere frisk.

Hvad du spiser eller ikke spiser, er udslagsgivende for, hvordan du ser ud, og hvordan du har det. Der findes ikke noget entydigt sundt eller usundt ved de fleste madvarer. Det, der spiller den største rolle er, hvor godt en bestemt madvare eller et oplæg til en kost-plan kan tilfredsstille dit enestående, genetisk nedarvede stofskifte.

Vi tager det alle for givet, at mennesker er meget forskellige i det ydre med hensyn til hårstruktur og hårfarve, hudfarve, ansigtstræk, højde, vægt, kropsbygning osv. Men alligevel er mange af os blinde for de biologiske mangfoldigheder, der findes indvendig. To individer kan ikke have samme fingeraftryk, to snefnug er ikke ens. På samme måde er der en uendelig variation mennesker imellem.

Forskellen fører til, at der blandt forskellige mennesker findes stor variation i behovet for mad og næringsstoffer. En kostplan eller en ernæring, der fungerer godt for en person, virker måske neutral på nummer to, mens det forværrer helbredet for den tredje. En mere præcis måde at beskrive det samme princip på: Al mad og ethvert næringsstof kan have højest forskellige biokemiske virkninger på forskellige mennesker. Dette begreb er kernen i bailines farvenuancerede hovedtyper for stofskifte.