bailines kostvejledning

Det er vigtig vi sammen finder den diæt der passer til dit personlige stofskifte
Det er svært at lave en fælles kostvejledning som passer til alle. Derfor anbefaler bailine ikke én bestemt diæt. Vi kan hjælpe dig med at finde den diæt der passer til dig og din forbrænding.
Behovet for mad og næringsstoffer varierer meget fra person til person.

bailine anbefaler af den grund ikke en speciel kostplan, selv om nogle principper vil være de samme for alle.

 

Få styr på din sultfølelse

Mange får bedre styr på sin sultfølelse ved at spise til faste tider, helst 3 – 4 gange om dagen. Morgenmad er for mange kvinder dagens vigtigste måltid: Spis morgenmad som en prinsesse, frokost som en dronning og aftensmad som en fattig pige.

 

Opbyg fedtfattig kropsmasse

Jo mere muskelmasse du har, desto højere bliver forbrændingen, jo højere forbrænding, desto større er behovet for energi. Opbyg muskler og forbrænd fedt. Så enkelt er det. Uden en tilstrækkelig indtagelse af protein forsvinder ikke kun muskelopbygningen, men kroppen vil også ødelægge det eksisterende muskelvæv for at dække behovet for protein. Behovet for protein står i forhold til, hvor meget der trænes, men ligger normalt på omkring 0,8 g/kg kropsvægt
(56 g pr. dag for en som vejer 70 kg).

 

Kortvarige kure er sjældent en god løsning

Slankning ved hjælp af kortvarige kure er sjældent en god løsning. Man kan bedst opnå optimal kropsvægt ved at møde pro-blemet med den rette (og eneste fornuftige) indstilling: Spise – og træningsvaner, der passer for dig, skal blive en del af din naturlige livsstil  resten af dit liv.

 

Tag dig god tid, når du spiser.

Tyg langsomt. Smag på hver mundfuld. Tiden er en vigtig faktor, fordi det kan tage mere end 10 min. fra måltidet starter, til mæthedssignalerne når hjernen. Lad den mekanisme, der registrerer at ”jeg er mæt”, arbejde for dig.

 

Kast dig ikke over maden

Så er du nødt til at spise mere for at blive mæt. Du kan blive lige så mæt af et let måltid som af et stort, hvis bare du spiser langsomt nok.

 

Spis langsomt

Hvis du ikke har tid til at spise langsomt, så lad være med at spise. Du sulter ikke. Hvis du faster en gang imellem, vil maven faktisk trække sig lidt sammen sådan, at næste dag vil et beskedent måltid være nok. (Sørg bare for, at du drikker meget vand).

 

Fiber skaber – i lighed med fedt – også mæthedsfølelse

Ihærdig tygning af maden gør, at fiberrig kost mætter mere. Tygningen øger desuden udskillelsen af spyt og mavesyre som – sammen med maden – fylder maven og øger mæthedsfølelsen. Enkelte forskere antyder, at fibrer kan reducere optagelsen af energi fra andre madvarer i et måltid med lige så meget som 4 eller 5%. Endnu mere effektiv er det at spise flere animalske produkter: Forsøg har vist, at en protein- og fedtrig  kost tit fører til en naturlig reduktion i indtagelsen af energi med indtil 20%.

 

Glem ikke, at det ikke kun er en velformet krop du er ude efter, men et godt helbred.