Nina fik nervebaneskader – efter et kemoterapiforløb

Livet er igen værd at leve

En trafikulykke ændrede med ét Mia Andreasens liv for snart 27 år siden. Ulykken forårsagede nemlig både piskesmæld og bækkenløsning for den dengang 35-årige kvinde.

For seks år siden fik Nina Guldhammer konstateret kræft i venstre bryst. To måneder senere fik den dengang kun 50-årige kvinde fjernet brystet og et kemoterapiforløb blev planlagt. ”Jeg fik tilbudt en ny type kemoterapi, som er mere skånsom for hjertet. Jeg husker, at de fortalte om forskellige bivirkninger, herunder bl.a. en lille risiko for skader i nervebanerne”, fortæller Nina Guldhammer, der ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at netop hun skulle være én af de få, dette ville ramme.

Men allerede efter den 4. kemobehandling måtte Nina sande, at hun desværre havde fået nervebaneskader. ”Jeg fik mere og mere ondt – fra fødderne og helt op til knæene – og jeg havde svært ved at gå. Derfor blev kemobehandlingen stoppet, og min fremtid tegnede til at blive et liv med først rollator og siden kørestol, kombineret med både gigt- og morfinpiller”.

Heldigvis gik det anderledes: Nina havde læst en artikel, der fik hende til at kontakte bailine. Det er nu fem år siden, at hun haltede ind til den første behandling og kun 25 minutter senere kunne gå helt normalt ud fra klinikken. ”Det var en fantastisk følelse, og jeg er slet ikke i tvivl om den gavnlige effekt for når klinikken har holdt ferielukket og jeg fx ikke har fået behandlinger i 14 dage, så får jeg igen mange smerter og har svært ved at gå”.

”Lægerne på hospitalet var meget skeptiske i starten, men de er begyndt at fortælle andre patienter om den mulige gavn, som bailine behandlingerne kan give”, slutter Nina Guldhammer, der er lykkelig for at livet igen er værd at leve.

 

Book en prøvebehandling