Ødelagte mavemuskler i forbindelse med graviditet

Tobleronemaven er væk

Under graviditeten fik Rie Swartz – Rectus Diastase – delte mavemuskler. Behandlinger hos Bailine fik ’Toblerone maven’ til at forsvinde.

Hos en del gravide bliver de lige mavemuskler strakt så meget ud af den voksende livmoder, at de deler sig i to. Det sker, fordi senen imellem dem, der normalt er som en tyk elastik, bliver strakt og svækket, til den er helt tynd. Maven bliver spids og ligner en ‘Toblerone’. Det kaldes Rectus Diastase.

31-årige Rie Swartz fik Rectus Diastase da hun var 6-7 måneder henne i graviditeten. ”Da jeg begyndte på efterfødselsgymnastik forklarede underviseren at man ved delte mavemuskler normalt kunne få en til tre fingre ned imellem mavemusklerne, men jeg kunne få hele hånden ned”, fortæller Rie Swartz, der fik sin førstefødte, en datter, for 16 måneder siden.

Udover ’Toblerone maven’ viste det sig også at nogle nerver havde sat sig i klemme i ryggen. ”Det bevirkede at jeg fik ondt i den ene arm, når jeg løftede min lille pige. Da jeg for tre-fire år siden også havde rygproblemer og havde stor gavn af behandlinger hos bailine, kontaktede jeg klinikken for at få hjælp. Men det viste sig at jeg ikke alene fik hjælp til ryg og smerter i armen, men også til de delte mavemuskler”, forklarer Rie, der ikke har fået hjælp til at tabe sig – for de kilo, hun havde taget på under graviditeten, havde hun tabt efter to måneder.
”Efter et par måneder med to behandlinger om ugen gik jeg ned til én behandling om ugen – med seks patch på maven. Ret hurtigt efter jeg begyndte hos Bailine forsvandt symptomerne i min arm. Præcis hvornår der skete ændringer med de delte mavemuskler ved jeg ikke. Men jeg husker at jeg fire måneder efter første behandling kom til at tænke på at jeg ikke havde tjekket, hvor mange fingre jeg kunne få ned imellem mavemusklerne. Fremfor en hel hånd var det nu kun to fingre”, siger Rie, der til daglig arbejder som skolesekretær.

” I dag – omkring et halvt år efter første behandling – kan jeg kun få mellem en og halvanden finger mellem mavemusklerne og jeg er sluppet af med min ’Toblerone mave’. Og så kan jeg igen mærke mine mavemuskler – det kunne jeg slet ikke da jeg gik til efterfødselsgymnastik”, slutter Rie Swartz, der – indtil videre – fortsat får behandlinger i klinikken én gang om ugen.

Book en prøvebehandling