Test: Hvor højt er dit stress niveau?

I et moderne samfund må alle lære at leve med stress. Dit ansvar for andre mennesker kombinert med dine egne fysiske reaktioner kan brænde dig ud. Mange stresser sat meget i hverdagen at de kan riskere at blive langtidssygmeldte.

Stress føre til alvorlige sygdomme hvis du ikke lærer hvad du skal gøre med stress. Stress i vor tid belaster mange menneskers liv og helse.

Stress har virkninger både på krop og sind. Det spiller i udgangspunktet ingen rolle hvad som er årsagen til stresset. De stressfrembringende faktorer kan være ting omkring dig eller ude i verden. De kan ogsat være dine egne tanker og indbilninger.

Svar på spørsmålene under ved at vælge det svar som passer bedst for dine tanker, følelser, situationen eller oplevelser.

1: Bekymringer påvirker hvordan du tænker

Angst og bekymringer er de mest almindelige årsag til mange gener i vor kultur ... og det er ikke rart, det er meget at bekymre sig over. Skræmmende rapporter om dagens katastrofer får du hver dag i din lokale avis, på internett eller TV.

Du kan bekymre dig for dine børn, din job, ægteskab, din sundhed, din økonomi, dit hjem, din vægt eller din tryghed i livet. Selv om sådan negative tanker ikke medfører nogen form for alvorlig psykisk eller fysisk problemer, vil det trolig føre til at du ikke føler dig på toppen.

Påvirker stress dine tanker?
Altid
Normal
Nogen gange
Sjælden
Aldrig

2: Det vi føler af anstrengelser er ofte stressreaktioner

Alt fra en svag følelse af uro, følelsen af at mislykkes, mangel på energi eller glæde af nye hverdags aktiviteter. Vi kan opleve at vi mister interessen for arbejdet og venner, eller at det at tilbringe tid sammen med familien ikke længer gir dig nogen glæde.

Akkurat som en almindelig forkølelse, kan mild depression fremkomme hos nogen, helt uafhængig af alder, erhverv eller indtægt. Med mere alvorlige tilstand af depration, opstår følelsesmæssig forvirring, selvforagt og følelser af værdiløshed, tilbøjelige til at græde uden nogen grund.

Påvirker stresset dine følelser?
Altid
Normal
Nogen gange
Sjælden
Aldrig

3: Hvad sker når du spiser under stress?

Du kan spise den sundeste mad i verden, men hvis du spiser under stress vil du ikke få nogen god næringsværdi af måltidet.

På under et par minutter kan du tage kontrol over stressen på en måde hvor du skifter fra en tilstand af dårlig fordøjelse til god fordøjelse ved at puste rigtig. Når du er stresset er åndedrætsmønster overfladisk, urytmisk og uregelmæssig. Når du er afslappet puster du regelmessig, rytmisk og dybt.

Når du simulerer måden af en afslappet person som puster, narrer du kroppen. Kroppen siger; ”Hallo, nu puster jeg regelmæssig, rytmisk og dybt. Jeg var stresset for lidt siden, nu må jeg være helt afslappet.” På denne måde styrer du kroppen til at tro at den er afslappet, og på mindre end et par minutter, efter at har gennemført øvelsen med at puste dybt som vi straks skal beskrive, tager du ret og slet en omvej til en bedre fordøjelse.

Påvirker stresset dine spisevaner?
Altid
Normal
Nogen gange
Sjælden
Aldrig

4: Ofte er manglende energi lidelser hos folk som opsøger sin læge

Mange kan opleve et spekter af forskellige lidelser, unormal trætthed, svimmelhed, fordøjelsesproblemer som forstoppelse eller diaré, hudsygdomme, brystsmerter, forhøjet blodtryk, søvnproblemer, altid at være sulten eller ikke have nogen appetit i det hele taget, seksuell uinteresse, overdreven drikkeri, øget irritabilitet, eksplosive raserianfald, mangel på spontanitet.

Dette kan være symptomer på en alvorlig sygdom eller lidelse og bør tjekkes af din læge. Om du besøger lægen om denne type problemer kan han sige til dig at der ikke var noget galt og foreslår at du tager det med ro og slappe af. Men ofte er det vanskeligt at virkelig slappe af.

Påvirker stresset din energi?
Altid
Normal
Nogen gange
Sjælden
Aldrig

5: De fleste besøg hos lægen er relatert til stress

Nyere forskning viser at stress related psykologiske og fysiologiske lidelser i dette århundre fordi smittsomme sygdomme er det store sundhedsproblem. Medicinske lærebøger fortæller at 50 % til 80 % af alle sygdomme har psykosomatiske eller stress relaterte årsager.

Sygdomme som kræft, hjerte- og karsygdomme, ledgigt, rygsmerter, migrene, symptomer på gastrointestinale lidelser og sygdomme i luftvejene inkluderer ofte stress komponenter.

Påvirker stresset din helse?
Altid
Normal
Nogen gange
Sjælden
Aldrig

6: Stress svækker grundlaget for et godt ægteskab og et godt familieliv

Vi har ofte hørt udtryk som: ”Ikke tag dine problemer hjemme – lad dem ligge på jobbet." Desværre, selv om nogen af os lytter til rådet, tager vi alligevel ud vor frustrationer på vor ægtefælle eller børn, ofte uden at være klar over det.

En anden vanlig holdning er: "Jeg har snakket med folk hele dagen. Jeg er træt, gider ikke." Resultatet blir at din kære, dine børn, må bærer byrden af negative reaktioner som er bygget op hele dagen.

Påvirker stresset dit familieliv?
Altid
Normal
Nogen gange
Sjælden
Aldrig

7: Stress blokkerer ofte for produktiviteten på jobbet

Mental årvågenhed og aktiv opmærksomhed er påkrævet til optimal ydelse. Men dette er hæmmet i blandt mentale og følelsesmæssige spændinger, fjendtlige indstillinger eller eksempel. store udgifter, kommunikationsproblemer eller interpersonelle problemer, og øge anvendelsen af alkohol, cigaretter eller lægemidler, slappe af.
Forskning har tydelig vist at problemløsning, beslutningstaking og produktiviteten er sterkt påvirket af stress.

Påvirker stress dit job?
Altid
Normal
Nogen gange
Sjælden
Aldrig